Gode råd om økonomi

Her har vi samlet et par gode råd, du kan have glæde af, inden du beslutter dig for at låne hos os eller andre.

Læg et grundigt budget, der kan holde
Et budget lyder måske kedeligt, men det er nok den bedste hjælp, du kan give dig selv. Det sparer dig for ubehagelige overraskelser, og du ved altid, hvor mange penge du har til rådighed. På den måde bliver du ikke fanget med en tom konto, når f.eks. licensen, a-kassen, SU-lånet, tandlægen, mekanikeren eller andet skal betales.

Vær ærlig over for dig selv
Når du har lagt et budget, kan du samtidig se dit rådighedsbeløb. Det fortæller dig, om du har plads til flere faste udgifter i din økonomi. En ny fladskærm eller en ferie sydpå er dejlig, men det kan hurtigt blive hverdag igen. Og du finder næppe meget glæde i at sidde alt for stramt i det til daglig. Så vær hellere ærlig over for dig selv, inden du låner, og vurdér hvor stort dit behov er.

Brug Betalingsservice og undgå rykkergebyrer
Girokort er både dyre, besværlige at bruge og lette at glemme. Med Betalingsservice melder du regningen til én gang, og så bliver pengene automatisk trukket fra din konto én gang om måneden.

Få god hjælp med et budgetskema
Har du brug for et nemt værktøj til at lægge dit privatbudget, kan du hente budgetskemaet herunder. Det giver dig overblik, og det er ganske enkelt og overskueligt.

Bare tast dine indtægter og udgifter ind, og du får det fulde overblik over din økonomi. Skemaet beregner også automatisk dit rådighedsbeløb. Det er kun dig, der kan se de oplysninger du taster ind.

Download budgetskemaet her »